24 hoofdrollen in Z&V Musicals in Concert

Musicalvereniging Z&V maakt het zich niet gemakkelijk dit jaar. Naast het gebruikelijke spektakel op een bijzondere locatie wordt er namelijk aan nóg een project gewerkt. In juni spettert de cast van Z&V van de bühne in een groot symfonisch musicalspektakel rondom Sunset Boulevard, een prachtige voorstelling van Andrew Lloyd Webber. Enkele jaren geleden was deze productie in Nederland te zien met in de hoofdrollen Simone Kleinsma en Anthony Kamerling. Z&V krijgt hierbij versterking van het 70-koppige Regionaal Jeugd Orkest Artiance. Voor het echter zover is, werken de leden van de vereniging aan een heel andere uitvoering: Z&V Musicals in Concert.

IMG_3497Al maanden zijn 24 zangers en zangeressen bezig met hun eigen musicalscène. Dit keer geen strakke regie of muzikale leiding van buitenaf, alles ligt in eigen hand. Iedereen koos in de zomer van 2014 een eigen musicalsong en ging daar mee aan de slag. Met slechts enkele malen spel- en zangcoaching transformeerden de deelnemers in de afgelopen maanden tot ware theatermakers. Mis-en-scenes, kostuums, inzet van figuranten en choreografieën werden allemaal zelf uitgedacht en gerepeteerd. Dat theatermaken niet zo gemakkelijk is, ondervonden ze daardoor stuk voor stuk. Toch maakte iedereen in dit bijzondere proces op eigen niveau grote vorderingen en is elke deelnemer in zijn scène de hoofdrolspeler.

De resultaten worden op 8 februari tijdens Z&V Musicals in Concert aan het publiek gepresenteerd in Partycentrum Op Stap in Hoogwoud. Tijdens een veelzijdige middag komen nummers van o.a. Les Miserables, Ramses Shaffy, Heerlijk Duurt Het Langst, Ciske de Rat en The Phantom of the Opera voorbij. Alles wat in dit project geleerd werd, komt ten goede aan het repetitieproces van het Symfonisch Musicalspektakel in juni, dat parallel loopt met de voorbereidingen voor Z&V Musicals in Concert.

Op 8 februari is iedereen welkom om de individuele presentaties tijdens Z&V Musicals in Concert te komen beluisteren. De toegang is € 10,00 per persoon en reserveren is mogelijk via www.musicalopmeer.nl of telefonisch via 0226-353982. Er is beperkt plaats, dus wacht niet te lang.