Musicalvereniging Z&V is al vele decennia een begrip in Opmeer en omgeving. Enkele jaren geleden maakte de groep de overstap van operette naar hedendaagse musical en dat was een bijzonder goede keuze. Met spetterende voorstellingen, met als hoogtepunt Jesus Christ Superstar (2013) en Beauty and the Beast (2014) in de Oranjehal en “het ongekende succes” van Oorlogswinter (2018) op locatie, probeert Z&V telkens te vernieuwen en haar publiek te verrassen. De locatie waar wij spelen is sterk afhankelijk van de productie, maar we gaan een uitdaging niet uit de weg. De spelersgroep bestaat gemiddeld uit 35 leden. Ieder lid doet auditie bij een nieuwe productie, dus iedereen heeft evenveel kans op een hoofdrol. Er wordt elke dinsdag gerepeteerd en normaliter worden er in maart drie tot vijf voorstellingen gespeeld.

Z&V wordt geleid door een vrijwillig bestuur en het artistieke team dat jaarlijks kan wisselen.

Het Bestuur

– Anita van Diepen (Voorzitter)
– Marijke van der Gracht (Penningmeester)
– Corry Pronk
– Rob Bakker
– Femke Klaver
– Loet Appelman

Het Artistieke team

Peter Groenendijk

(2017 – heden)

Peter begon zijn musicalcarrière op twaalfjarige leeftijd met de rol van Kurt von Trapp in een amateurproductie van de musical ‘The sound of music’. Vanaf 1998 volgde hij anderhalf jaar het talententraject van de Miss Saigon Academy van Joop van den Ende Theaterproducties en daarna volgt hij musicalopleidingen aan het Conservatorium Alkmaar en de MusicAll Factory in Tilburg. Tussentijds en daarna speelde hij veel musicalrollen in de hele provincie Noord-Holland.

Vanaf 2006 is hij productieleider en regisseur bij diverse theatergroepen en musicalverenigingen in West-Friesland. Vanaf 2014 richt hij zich fulltime op het produceren, regisseren en organiseren van musicalproducties en events met zijn bedrijf Karakter Theater & Events.

Sindsdien werkte hij onder andere voor diverse internationale theaterproducties van TEC Entertainment, zoals Jesus Christ Superstar met Ted Neeley en produceerde hij en schreef scripts voor de theatershows van ‘De Club van Sinterklaas’ in Rotterdam AHOY.

Peter maakte ook de Nederlandse vertalingen voor de musicals ‘Joseph and the amazing technicolor dreamcoat’ en ‘Whistle down the wind’. Die laatste was in april 2023 voor het eerst in Nederland te zien.

Frank Geisink

(2022 – heden)

Frank Geisink begon op zijn achtste met pianolessen en speelde als kind mee in de musicals Elisabeth (Joop van den Ende Theaterproducties) en The Sound of Music (Stage Entertainment).

Na zijn afstuderen in 2011 heeft hij als zanger, muzikant en entertainer gewerkt in entertainmentshows en theatervoorstellingen. Ook speelde Frank rollen in musicals, waaronder The Addams Family (Gomez), Aida (Radames)Beauty and the Beast (Gaston) en Anything Goes (Billy Crocker). In 2022 was Frank te zien in de titelrol van de musical Tsjechov, geproduceerd door MusicalOpera Theaterproducties.

Frank volgde lessen directie bij Friso Vleugel en dirigeerde de producties Oliver!, de Nederlandse première van Andrew Lippa’s The Addams FamilyThe WizClaes CompaenWhistle Down The WindThe Pirates Of Penzance en The Musical Of The Night. Hij is één van de vaste dirigenten van het landelijk bekende Popkoor Prestige, en is als muzikaal en artistiek leider verbonden aan vijf muziektheatergroepen en koren in Noord-Holland.

Zijn bedrijf Mister Melody legt zich onder andere toe op het reviseren van oude partituren en het maken van nieuwe arrangementen van bestaande musicals, opera’s en operettes. Ook maakt Frank nieuw en eigen werk. Hij schreef de muziek voor de musicals Het Geheim van de Grote GatenkaasGulliver!Claes Compaen en meest recent: Bovenkamers, die in 2023 in première ging in een uitvoering van MusicalOpera Theaterproducties.

Benthe de Wijs

(2023 - heden)

Benthe is een afgestudeerd musical actrice aan de Frank Sanders Akademie voor musical- en muziektheater. Hier heeft zij vier jaar de vakopleiding gevolgd (2019-2023) en twee jaar de vooropleiding (2017-2019).

Theaterseizoen 2022-2023 heeft zij meegespeeld in de musical Assepoester van Van Hoorne Entertainment. Deze musical heeft de musical award gewonnen voor beste familiemusical 2023. Verder heeft zij in hetzelfde seizoen ook meegespeeld in de Titus & Fien Zomershow.

Verder is Benthe ook een theatermaker en speelt ze met haar eigen voorstelling onder andere in het Scala Theater Amsterdam. Ook werkt zij als actrice op de Avonturenboerderij Molenwaard en geeft zij les op verschillende plekken in Noord-Holland en Utrecht.

Benthe is opgegroeid in omgeving Alkmaar en heeft daar in het verleden verschillende producties meegespeeld van de Theaterbende en Superstar Producties. O.a. Jesus Christ Superstar, NH1816 in Koninklijk Theater Carré, Scrooge a Christmas Carol en Midzomernachtsdroom Shakespeare.