Musicalvereniging Z&V is al vele decennia een begrip in Opmeer en omgeving. Enkele jaren geleden maakte de groep de overstap van operette naar hedendaagse musical en dat was een bijzonder goede keuze. Met spetterende voorstellingen, met als hoogtepunt Jesus Christ Superstar (2013) en Beauty and the Beast (2014) in de Oranjehal en “het ongekende succes” van Oorlogswinter (2018) op locatie, probeert Z&V telkens te vernieuwen en haar publiek te verrassen. De locatie waar wij spelen is sterk afhankelijk van de productie, maar we gaan een uitdaging niet uit de weg. De spelersgroep bestaat gemiddeld uit 35 leden. Ieder lid doet auditie bij een nieuwe productie, dus iedereen heeft evenveel kans op een hoofdrol. Er wordt elke dinsdag gerepeteerd en normaliter worden er in maart drie tot vijf voorstellingen gespeeld.

Z&V wordt geleid door een vrijwillig bestuur en het artistieke team dat jaarlijks kan wisselen.

Het Bestuur

– Anita van Diepen (Voorzitter)
– Marijke van der Gracht (Penningmeester)
– Corry Pronk
– Marjolein Maas
– Loet Appelman

Het Artistieke team

Peter Groenendijk

(2017 – heden)

 

Frank Geisink

(2022 – heden)

Peter Groenendijk is een echte theaterduizendpoot.

Vanaf zijn twaalfde is hij, onder andere als acteur, actief betrokken bij diverse musicalverenigingen in de regio. In 1998 volgt hij anderhalf jaar de Miss Saigon Academy van Joop van den Ende Theaterproducties en daarna volgt hij musicalopleidingen aan het Conservatorium Alkmaar en de MusicAll Factory in Tilburg. Tussentijds en daarna speelt hij veel musicalrollen in de hele provincie Noord-Holland.

Vanaf 2006 verlegt hij zijn werkgebied ook naar werk achter de schermen als onder andere productieleider bij diverse theatergroepen en musicalverenigingen in West-Friesland. Sinds 2014 is hij cultureel ondernemer met zijn bedrijf Karakter.

Sindsdien maakt hij deel uit van het productieteam van TEC Entertainment, waar hij actief was voor diverse internationale theaterproducties als Jesus Christ Superstar met Ted Neeley en schreef hij het script voor de theatershow van De Club van Sinterklaas en de magische toverspreuk in Rotterdam Ahoy. Ook is als productieleider verbonden aan het Talententheater in Hoorn.

Daarnaast regisseert hij twee musicalverenigingen in Noord-Holland, geeft hij zang- en interpretatiecoaching en is hij producent van twee muziektheatervoorstellingen die voor 2018 gepland staan.

 

Geef een reactie