Musicalvereniging Z&V is al vele decennia een begrip in Opmeer en omgeving. Enkele jaren geleden maakte de groep de overstap van operette naar hedendaagse musical en dat was een bijzonder goede keuze. Met spetterende voorstellingen, met als hoogtepunt Jesus Christ Superstar (2013) en Beauty and the Beast (2014) in de Oranjehal, probeert Z&V telkens te vernieuwen en haar publiek te verrassen. De locatie waar wij spelen is sterk afhankelijk van de productie, maar we gaan een uitdaging niet uit de weg. De spelersgroep bestaat gemiddeld uit 35 leden. Ieder lid doet auditie bij een nieuwe productie, dus iedereen heeft evenveel kans op een hoofdrol. Er wordt elke dinsdag gerepeteerd en normaliter worden er in maart drie tot vijf voorstellingen gespeeld.

Z&V wordt geleid door een vrijwillig bestuur en het artistieke team dat jaarlijks kan wisselen.

Het Bestuur

– Anja Klaver (Voorzitter)
– Marijke van der Gracht (Penningmeester)
– Anita van Diepen (Secretaris)
– René Kramer
– Corry Pronk
– Marjolein Maas
– Loet Appelman

Het Artistieke team

Peter Groenendijk

(2017 – heden)

Marieke van Diepen

(2017 – heden)

Peter Groenendijk is een echte theaterduizendpoot.

Vanaf zijn twaalfde is hij, onder andere als acteur, actief betrokken bij diverse musicalverenigingen in de regio. In 1998 volgt hij anderhalf jaar de Miss Saigon Academy van Joop van den Ende Theaterproducties en daarna volgt hij musicalopleidingen aan het Conservatorium Alkmaar en de MusicAll Factory in Tilburg. Tussentijds en daarna speelt hij veel musicalrollen in de hele provincie Noord-Holland.

Vanaf 2006 verlegt hij zijn werkgebied ook naar werk achter de schermen als onder andere productieleider bij diverse theatergroepen en musicalverenigingen in West-Friesland. Sinds 2014 is hij cultureel ondernemer met zijn bedrijf Karakter. Sindsdien maakt hij deel uit van het productieteam van TEC Entertainment, waar hij actief was voor diverse internationale theaterproducties als Jesus Christ Superstar met Ted Neeley en schreef hij het script voor de theatershow van De Club van Sinterklaas en de magische toverspreuk in Rotterdam Ahoy. Ook is als productieleider verbonden aan het Talententheater in Hoorn.

Daarnaast regisseert hij twee musicalverenigingen in Noord-Holland, geeft hij zang- en interpretatiecoaching en is hij producent van twee muziektheatervoorstellingen die voor 2018 gepland staan.

Marieke van Diepen is actief als dirigent, zangdocent en componist.

Na haar studie dwarsfluit aan het Sweelinck Conservatorium legde ze zich toe op het dirigeren en arrangeren van lichte koormuziek.

Ze was onder andere dirigent van a-capella close harmony koor de Amsterdam Vocals en was muzikaal leider van diverse musicals (Tsjechov, Hair, Bloodbrothers).
In 2015 won ze de prijs voor beste koorarrangement op het landelijke BALK festival voor lichte muziek.

Als componist schreef ze muziek voor o.a. ‘Na Ons’, ‘Dochter van de zilv’ren maan’ en ‘Oorlogswinter de musical’.

Marieke studeert in Kopenhagen om geautoriseerd docent te worden in ‘Complete Vocal Technique’. Deze steeds bekender wordende zangtechniek heeft als uitgangspunt gezond stemgebruik.
Ze heeft een eigen lespraktijk waar ze zangles geeft, daarnaast geeft ze workshops CVT aan groepen en koren.

Geef een reactie