Afscheid van regisseur Suzan Vermeulen

Kwam het als donderslag bij heldere hemel? Ja en nee. Na zes jaar, zeven producties en soms bizarre uitdagingen besloot regisseur Suzan Vermeulen het stokje over te dragen. In het programmaboekje van Sunset Boulevard schreef zij een mooi afscheidswoord voor cast, crew en publiek:

Ik kan me nog zo goed herinneren dat ik in 2009 voor het eerst de repetitieruimte van Z&V binnenstapte. Zaal Amazone was toen het thuishonk van de vereniging en daar liggen heel wat herinneringen. De afgelopen zes jaar waren een groot avontuur. Het kon niet gek genoeg. Een musical in een witlofschuur in Spanbroek? Ja joh! Doen we! En we kregen er ook nog eens vier nominaties voor de landelijke Amateur Musical Awards voor. Daarna zetten we, alsof het niks is, een Disneysprookje in een sporthal. Hopla, vijf keer uitverkocht en allemaal lovende reacties. Een van de hoogtepunten was ook Z&V Musicals in Concert, aan het begin van dit jaar. 24 leden maakten hun eigen scène en presenteerden die aan publiek tijdens een ontroerend concert. Wat een saamhorigheid en wat een liefde voor theater. Met Sunset Boulevard lever ik mijn zevende voorstelling bij Z&V af. En ook meteen mijn laatste. Oorspronkelijk zou ik slechts drie jaar blijven, maar dat werden er zes. Zes prachtige jaren, vol bloed, zweet, tranen en veel meer prachtige momenten. Z&V is een deel van mijn leven geworden en we hebben veel lief en leed gedeeld. U kunt zich dus voorstellen dat een afscheid niet gemakkelijk is. Maar uit het oog is zeker niet uit het hart, want als je zoveel jaar, zoveel met elkaar hebt gerealiseerd, dan is dat onuitwisbaar.

Suzan Vermeulen regisseert Sunset Boulevard - 2015Is het afscheid voorgoed? Geen idee. Dat zal de tijd leren. Voor nu wil ik in ieder geval iedereen bedanken. Alle cast-, crew- en orkestleden en vrijwilligers van de afgelopen zes jaar. Het bestuur dat altijd 100% achter me stond en meeging in mijn wilde plannen. Mijn geweldige lichttovenaar Paul Koomen die al mijn voorstellingen smoel gaf. De lieve, gekke en briljante zang/regie-collega Elise Berends sleepte me door het pittige proces van deze productie en bracht de groep zangtechnisch tot nieuwe hoogten. Dirigent Otto de Jong, even bevlogen en enthousiast als altijd. En natuurlijk mag ik mijn theaterpartner en liefde Patrick Kool niet vergeten: klankbord en artistiek uitdager. Het ligt niet in mijn aard om stilletjes te vertrekken en dus doe ik dat met dit grootse spektakel. Ik hoop dat u er, net als cast en crew, enorm van geniet en wil ook het publiek bedanken voor al die jaren trouw bezoek en de mooie, lieve, oprechte, eerlijke en kritische reacties op alles wat we maakten. Volgend jaar zit ik ook als publiek op de tribune. En klap om het hardst voor al die prachtige mensen.

2010 – De Jantjes                                                               – Zaal Amazone
2011 – Foxtrot                                                                   – Zaal Amazone
2012 – The Wiz                                                                  – Zaal Amazone
2013 – Jesus Christ Superstar                                         – Witlofschuur Spanbroek
2014 – Beauty & The Beast                                              – Sporthal Oranje Hal
2015 – Z&V Musicals in Concert                                     – Partycentrum Op Stap
2015 – Sunset Boulevard Symfonisch Spektakel         – Sporthal Oranje Hal