Musicalvereniging Z&V doorbreekt stilte voor de storm

Na een lange stilte voor de storm, presenteert de ambitieuze Musicalvereniging Z&V vanaf vandaag officieel hun langverwachte musicalproductie voor 2023.

Helemaal stil is de vereniging overigens niet geweest, want de voorbereidingen voor deze unieke musicalbelevenis zijn al in volle gang.

Van 14 tot en met 23 april speelt de vereniging zes voorstellingen van de musicalhit ‘Whistle down the wind’.

De titel zal niet direct een belletje doen rinkelen, toch is deze musical een meesterwerk van niemand minder dan componist Andrew Lloyd Webber (The Phantom of the Opera, Evita, Jesus Christ Superstar) en tekstschrijver Jim Steinman (songwriter van o.a. Meatloaf en Bonnie Tyler). Liefhebbers van ‘Paradise by the dashboard light’, ‘Total eclipse of the heart’ en ‘Bat out of hell’ vinden zeker herkenning van deze wereldhits in de musical terug.

HET VERHAAL

Whistle down the wind speelt zich af in een sterk religieuze en harder wordende samenleving. Het is in deze kleine wereld op het platteland van de jaren ‘70 waar de jonge Zwaluw worstelt met het verlies van haar moeder. Ze ontdekt een mysterieuze vreemdeling in de schuur van haar vader. De man is zichtbaar gewond aan handen en voeten en verkeert in shock. De twijfel slaat toe bij Zwaluw als ze Jezus herkent in de vreemdeling, maar een vast geloof en vurige hoop neemt uiteindelijk de overhand. Een sterke verbeeldingskracht, fantasie en hoop verspreidt zich over de kinderen in het dorp, waar al heel lang gewacht wordt op een wonder. Ze helpen de man en beschermen hem met het geloof dat ze de Redder bij zich hebben om hen te beschermen.

Intussen maken de volwassenen zich op om de omgeving uit te kammen in een zoektocht naar, een uit de gevangenis ontsnapte, veroordeelde. Ze zijn gehard om alles wat niet in hun omgeving en samenleving thuis hoort genadeloos te elimineren. Een confrontatie en donkere wolken naderen. Waar de volwassenen zich op stevige manier vastbijten in tradities, nostalgie en in kerk en staat, begint de jeugd te verlangen naar vrijheid, eigen keuzes en amusement. (de grote stad lonkt). Volwassen realiteit tegen kinderlijke fantasie. Verharding tegen goedheid. Zwaluw is verscheurd tussen beide en begint te ontdekken wie ze is en waar ze heen gaat…

UNIEKE PRIMEURVOORSTELLING

Met deze productie halen we een primeur naar Nederland, want deze musical is nog nooit in Nederland uitgevoerd. Artistiek leider van de vereniging én uitvoerend producent Peter Groenendijk heeft de gehele musical naar het Nederlands vertaald en de vereniging deze primeur aangeboden. Om de unieke status van deze musicalproductie nog groter te maken, zal Z&V deze uitvoeren op een bijzondere locatie in de gemeente Opmeer. Meer informatie en updates zijn de komende maanden te vinden op www.musicalopmeer.nl en de social media kanalen van Musicalvereniging Z&V.