Evita? Lees het verhaal!

EVITA

De wereldberoemde musical vertelt het verhaal van de jonge Eva Duarte. Ze groeit op, op het arme Argentijnse platteland en wordt verstoten door de nieuwe familie van haar vader. Getergd en dromend van een carrière als actrice, reist ze met de tangozanger Augustin Magaldi naar Buenos Aires. Daar weet ze op handige wijze haar ambities waar te maken en ontmoet ze zo dé opkomende man van Argentinië: kolonel Juan Perón.  Aan zijn zijde strijdt ze voor een betere toekomst voor de armen van het land en twee jaar later wordt ze First Lady. Evita is geliefd bij de arbeiders en de armere bevolking, maar gehaat door de elite en het leger. De actrice groeit uit tot de machtigste vrouw van Argentinië, stijlicoon en boegbeeld en gaat in deze rol wederom tot het uiterste. Tot ze ziek wordt en op 33-jarige leeftijd sterft. Evita; een naam die nog altijd stof doet opwaaien.

Met Evita scoorden Andrew Lloyd Webber (muziek) en Tim Rice (teksten) een echte musicalhit. Hoewel de musical in Argentinië verboden werd, is Evita wereldwijd een groot succes. De musical won vele internationale musicalprijzen. De verfilming van de musical met Madonna in de titelrol won een Oscar voor beste filmsong. Het meest beroemde nummer uit de musical ‘Don’t cry for me Argentina’ werd door veel internationale artiesten gezongen en stond in meerdere versies wereldwijd in de hitlijsten.

Na de indrukwekkende Nederlandse première van ‘Whistle down the wind’ maakt Musicalvereniging Z&V met de prachtige musical ‘Evita’ wederom een locatietheatervoorstelling. Het ‘pop-up theater’ is gelegen in hartje Opmeer en is een gastvrij en sfeervol decor voor Evita.

SPEELDATA

DatumTijd
Vrijdag 12 april (première)20:00 uur
Zaterdag 13 april20:00 uur
Zondag 14 april14:00 uur
Vrijdag 19 april20:00 uur
Zaterdag 20 april20:00 uur
Zondag 21 april14:00 uur

TICKETS & INFORMATIE

www.musicalopmeer.nl

Volg ons ook op Facebook