Kaartverkoop Whistle Down the Wind gestart!

In april speelt Musicalvereniging Z&V de musical “Whistle Down the Wind”; een verborgen parel onder de musicals én een primeur in Nederland. De musical is gecomponeerd door ’s werelds beroemdste musicalcomponist Andrew Lloyd Webber met teksten van rocklegende Jim Steinman. Nog nooit is deze musical in Nederland uitgevoerd en is geheel naar het Nederlands vertaald door Peter Groenendijk.
Vanaf vandaag start de kaartverkoop voor dit unieke spektakel.

Krachtig verhaal en meeslepende muziek

Volgens voorzitter Anita van Diepen is de vereniging erg enthousiast over de kans om deze musical te brengen. “We zijn ontzettend trots dat we de eerste amateurvereniging zijn die ‘Whistle Down the Wind’ in Nederland opvoert. Het is een prachtig verhaal en de muziek van Andrew Lloyd Webber is uitdagend en uniek.”

Muzikaal leider Frank Geisink-Brinkhuijsen voegt hieraan toe: “Andrew Lloyd Webber heeft prachtige musicals geproduceerd zoals ‘Jesus Christ Superstar’ en ‘The Phantom of the Opera’. ‘Whistle Down the Wind’ is een van zijn minder bekende werken, maar het heeft een ongelooflijke emotionele kracht en prachtige melodieën. We zijn erg enthousiast om het publiek te laten zien wat we kunnen doen met deze fantastische muziek.”

Unieke musicalbelevenis

Whistle down the wind is een aangrijpend verhaal over alles veranderende liefde die bewijst dat goedheid op de meest onverwachte plekken kan worden gevonden. De musical speelt zich af in een sterk gelovige gemeenschap op het platteland, begin jaren 70. Waar de volwassenen zich vastbijten in kerk en staat, begint de jeugd te verlangen naar vrijheid, eigen keuzes en amusement. Het is in deze tijd dat de jonge Zwaluw volwassen wordt en door haar bijzondere ontdekking verscheurd wordt tussen kinderlijke verbeeldingskracht en volwassen realiteit.

De vereniging speelt maar liefst zes voorstellingen van Whistle down the wind op een unieke locatie; een boerenschuur in de gemeente Opmeer. Eerder speelde Z&V Opmeer op succesvolle wijze de musical “Oorlogswinter” in een tot theater omgebouwde koeienstal. Andere musicals als “Jesus Christ Superstar” en “Belle en het Beest” werden ook op unieke locaties uitgevoerd.

Kaartverkoop

Met de uitvoering van “Whistle Down the Wind” gaat Z&V opnieuw een unieke uitdaging aan. De vereniging hoopt dat het publiek zich zal laten meeslepen door de emotionele kracht van de muziek en het verhaal dat versterkt wordt door de bijzondere locatie. Kaarten zijn vanaf nu beschikbaar via musicalopmeer.nl/wdtw-reserveren.