Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer?

Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer?

Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer?

Hamelen. De stad wordt geteisterd door ratten. Inwoners en burgemeester zijn ten einde raad. Moet het afval beter gescheiden worden? Moeten de bestrijdingsmiddelen weer gelegaliseerd worden? Als een donderslag bij heldere hemel meldt een vreemd figuur zich in de stad. Kan deze persoon de stad verlossen van de ratten? Als de volgende dag de ratten zijn verdwenen en de Rattenvanger de beloning komt halen, wijzen de zuinige burgemeester en zijn nog zuinigere wethouder hem de deur met een karige beloning. De Rattenvanger roept zijn wraak uit over de stad en de volgende ochtend zijn de kinderen van Hamelen spoorloos verdwenen.

Samen met burgemeestersdochter Lidwientje, haar vriend Bertram, stadsomroeper Hildebrand en poortwachter Aernout, proberen ze de weg naar Hamelen terug te vinden. In een onbekende mysterieuze wereld sluiten ze nieuwe vriendschappen, helpen ze mensen in nood en gaan ze de strijd aan met kwaadaardige figuren. Zullen ze Hamelen ooit terug zien?

De musical ‘Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen,meneer” heeft het wereldberoemde sprookje over de Rattenvanger als beginpunt. MusicalverenigingZ&V Opmeer vertelt op originele wijze het vervolg van dit verhaal in eenvlotte en eigentijdse musical, gebaseerd op de gelijknamige jeugdserie uit dejaren zeventig.

Durf jij mee op dit avontuur? Als je je ogen sluit en luistert…