Musicalsites maakt mooi verslag Hamelen

Musicalsites.nl was gisteren aanwezig bij onze voorstelling. Een fijn en hartverwarmend verslag en prachtige foto’s zijn het gevolg. Bedankt voor jullie komst, graag tot de volgende! Het verslag en de prachtige foto’s bekijken? Neem een kijkje op musicalsites.nl

Geschreven door: Mariska Steenbergen

Musicalvereniging  Z&V wijst de weg naar Hamelen met moed, doorzetting en veel liefde

In het kleine dorpje Hoogwoud, vlakbij Opmeer is er na lange tijd van lockdown weer roering in het dorp. Musicalvereniging Z&V brengt de musical ‘Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen’ naar de streek en leeft in de weekenden van November in de ban van de rattenvanger.
Dat het uiteindelijk kunnen spelen, mede door de pandemie, een avontuur op zich is geworden blijkt wel uit het enthousiasme bij binnenkomst.
Overal aan gedacht, keurig de check op orde, cateringuitgifte in de pauze volledig volgens plan, het publiek nog wat onwennig hun plek op zoekend in het ramvol uitverkochte etablissement ‘De Hooge Heeren’. Ze kunnen weer!

In het inleidingspraatje van Peter Groenendijk (artistiek leider en regie) wordt ook de laatst genomen hobbel nog benoemd, de rol van de koningin moest die ochtend nog overgenomen worden. Een respectvol gemompel volgt vanuit de zaal. 
En dan gaat het zaallicht uit en start de muziek. 

De musical ‘Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer” heeft het wereldberoemde sprookje over de Rattenvanger als beginpunt. Maar Musicalvereniging Z&V vertelt op originele wijze het vervolg van dit verhaal in een vlotte en eigentijdse musical, gebaseerd op de gelijknamige jeugdserie uit de jaren zeventig. 
Wat vooral op valt is het toevoegen van ‘eigentijdse’ elementen in het verhaal. Zoals een ‘Ice-pad’ waar je het ‘is’  en ‘is geweest’ op kunt volgen, tenminste… na die ‘irritante’ reclameboodschappen tussendoor. Erg grappig gedaan. 
Ook het decor waarin wordt gespeeld is bijzonder kunstig in elkaar gezet. Het ijspaleis van Wenzela, maar ook het diner is heel slim bedacht weergegeven.
Hoogtepuntje is dan wel de ‘prinsenstrijd’ waar een paardenrace, een boogschutters-battle en een heus drakengevecht wordt uitgebeeld.  Met het gebruik van licht in decorstukken maar ook op het podium zelf worden er effecten gecreëerd die het verhaal versterken. Dit geldt even zo goed voor de kostuums.
Naast de eenvoud van de pyjama’s van de kinderen, staat het uitpakken voor de royals. De koningin, ambtenaar Ogtrop en prinses Madeleijn zien er prachtig statig uit, zo ook de prinsen Tor (good guy) en Guurt van Grasp (bad guy).  Maar al het decor, licht, kostuums, muziek daar gelaten… zonder cast geen verhaal! 

Van de 1e tot de laatste scene straalt het enthousiasme ervan af. Het lijkt ook wel of men elke seconde wil grijpen, genieten en vasthouden.
Dit is waar ze al die tijd voor hebben geoefend en teleurstellingen voor moesten incasseren van weer uitstel en waar ze elke keer weer de energie moesten vinden om tóch door te gaan.