Nu dat de voorstellingen van Little Shop of Horrors achter de rug zijn, kijken we terug op een prachtige tijd.
Wij hebben ontzettend genoten! Ook het Noordhollands Dagblad is bij ons op bezoek geweest. Wij zijn ontzettend trots op deze recensie! ; (Bron: Noordhollands Dagblad Foto: Theo Groot)
Voorstelling vol bloeddorst
Musicalvereniging Z&V Opmeer brengt hele zaal in goeie bui
Vrijdagavond stond musicalvereniging Z&V Opmeer met ’Little shop of horrors’ voor een tot de nok gevulde zaal in Hoogwoud, en de horrorkomedie viel in de smaak.
Het verhaal gaat over een ‘kleine griezelige winkel’, die op het podium nagebouwd is met onder andere een toonbank, verplaatsbare muurstukken en bloemenpotten. Met de bloemenwinkel van de zussen Mushnik gaat het niet zo goed, maar gelukkig hebben ze een winkelbediende die, hoewel sullig, loyaal is aan de dames.
Deze jongen, Seymour, komt met een zelfgekweekte exotische plant voor in de etalage: de Audrey 2, vernoemd naar de collega waar Seymour gevoelens voor heeft. Maar de Audrey 2 is niet zomaar een plantje: al snel groeit het ding menshoog. Hoewel de zaken weer goed lopen voor de dames Mushnik, ziet het er voor veel levens in heel Amerika niet zo fraai uit: de plant leeft op mensenbloed en dat heeft komische doch gruwelijke situaties tot gevolg.
Al bij het eerste groepsnummer maken de spelers duidelijk waar ze voor staan en wat ze kunnen door synchroon de pasjes door te lopen en hun plek op het podium op te eisen. Vooral Richard Vlaar, die op dat moment een zwerver speelt, verdient hier complimenten voor de diepe tonen die hij produceert. Minuten later speelt hij de gewelddadige vriend van Audrey. Een zelfingenomen karakter, verslaafd aan lachgas. Op humoristische wijze zet Richard het personage neer, door enge lachjes toe te voegen en de stoere vent uit te hangen. Kitty Dam, die de naïeve Audrey speelt, haakt hier perfect op in: ze reageert bang met hoge tonen en naar beneden gerichte ogen.
In alle andere scènes plakt ze een lach op het gezicht en droomt ze van een mooie toekomst. Door soepel van borst- naar kopstem te schakelen op belangrijke momenten krijgt ze het publiek achter zich. Toch zijn de twee spelers die de show stelen Michael Lakeman en Jeroen Besseling, die respectievelijk de sullige Seymour en de vleesetende plant spelen. In kleding die volgens Audrey niet zo modieus is, loopt Michael over het toneel, terwijl hij om de paar minuten prachtige liedjes voordraagt. Hij beschikt over een ware musicalstem, waarmee hij de zaal in het bijzondere verhaal meeneemt. Jeroen zweept het publiek op door op humoristische wijze de plant tot leven te laten komen, met sprekende mimiek en grappig enthousiaste uitingen. De voorstelling is volledig en brengt iedereen in het publiek, jong en oud, in een goede bui.