Ontdek de unieke locatie van de musical ‘Evita’!

Z&V op de unieke locatie in Opmeer

Ricky Mohabbat – Noordhollands Dagblad

OPMEER

De musical ’Evita’, uit de koker van Andrew Lloyd Webber en Tim Rice, wordt volgend jaar opgevoerd door musicalvereniging Z&V Opmeer en krijgt een ongewone setting: een voormalige autogarage.

Het pand van de familie Mooij in Opmeer wordt omgetoverd tot decor voor het levensverhaal van de Argentijnse first lady Evita Perón. De cast van de musical werd voorgesteld aan de voormalige autogarage, gelegen in het centrum van Opmeer, nog voordat de eerste repetities plaatsvonden.

„We kregen deze locatie tijdens onze laatste voorstelling in onze schoot geworpen”, vertelt theatermaker Peter Groenendijk enthousiast. „Tegenwoordig streven we ernaar om regelmatig unieke locaties voor onze uitvoeringen te vinden. Voor de coronapandemie speelden we jarenlang op een vaste locatie.”

Boerenschuur

Peter: „Vorig jaar bezocht de familie Mooij onze uitvoering van de musical ’Whistle Down the Wind’ en ze waren diep onder de indruk van de voorstelling. Deze uitvoering was voor Nederland een primeur. Toen we vorig jaar speelden in een enorme oude boerenschuur, stelden ze deze locatie voor. Ik ging kijken en zag meteen de talloze mogelijkheden.”

Balkonscène

Peter zag ook direct het potentieel voor de iconische balkonscène in Evita. „De locatie beschikt over een prachtige trap en de ruimte biedt voldoende ruimte voor het live orkest. Bovendien is er een speciale entree voor de toeschouwers. De industriële uitstraling van de autogarage past perfect bij de sfeer van het Argentinië uit die tijd, waarin de musical zich afspeelt.”